Tento čtvrtek proběhne Fedora Test Day na GNOME Shell a jeho rozšíření. Jelikož je to důležitá a oblíbená součást tohoto prostředí, rádi bychom pozvali všechny zájemce, aby se zapojili do testování a hledání případných problémů.

Wiki stránka s instrukcemi je zde: https://fedoraproject.org/wiki/Test_Day:2012-03-15_Gnome_Shell_and_Extensions

Připojuji pozvánku od Vítězslava Humpy, který bude tuto akci zaštiťovat ze strany QA:

Cyklus testovacích dní Fedory 17 je opět v plném proudu a tento týden je testování po nějaké době opět zaměřeno na Gnome 3, konkrétně na rozšíření Gnome Shellu, tzv. "Gnome Shell extensions". Od vydání nového Gnome uplynul již skoro rok, během kterého došlo k mnoha vylepšením v možnostech přizpůsobení prostředí. Vzpomínáte na applety na panelu, widgety na plochu apod.? To vše je nyní zpět v podobě rozšíření Gnome Shellu! Jeho nová architektura umožňuje jednoduchou tvorbu rozšíření všeho druhu v obdobném duchu jako například v případě Firefoxu.

Světlo světa již spatřilo množství rozšíření všeho druhu, a tak existuje několik možností, jak je spravovat - a na to je zaměřen aktuální testovací den. Již nějakou dobu je možné použít tzv. "gnome-tweak-tool" a nyní byla správa rozšíření navíc integrována do webových prohlížečů na stránce https://extensions.gnome.org. Tam je možné nová rozšíření vyhledávat a instalovat, a vůbec i kompletně spravovat - vše přímo na webu. Pokud jste to ještě nezkusili, neváhejte, otevřou se vám zcela nové možnosti nového Gnome. Máte-li chvíli, můžete navíc přispět do světa rozšíření účastí na testovacím dni. Stačí jen zajít na wiki stránku události a projít několik testů.

Datum: 15. 3. 2012
Kdy: celý den
Cohttps://fedoraproject.org/wiki/Test_Day:2012-03-15_Gnome_Shell_and_Extensions
Kde: #fedora-test-day (IRC)

Budeme se na vás těšit!